lördag 22 maj 2010

Det här med cupcakes

Tror att det började med att jag letade efter något kakrecept och halkade plötsligt in på Tårtspecialistens blogg. Oh, vilka bilder och recept, men det såg väldigt avancerat ut och dessutom kändes det lite för sött med all den där sugarpastan, som är en sötare variant av marcipan, om jag har förstått det rätt. Fast jag blev sugen på att prova.

En helt ny värld, som öppnar sig med en massa roliga formar och nya sätt att dekorera på och framförallt mumsiga glasyrer! :) Inne hos Tulipan hittade jag ett recept på Fluff och det är ju bara alldeles underbart, ljuvligt, sanslöst gott. Dock inget, om man räknar kalorier, men det är ju så trist att göra det varje dag... ;)

Jag började med att inhandla en del verktyg och formar. Man kommer rätt snabbt på att det behövs både bra verktyg och övning, men skam den som ger sig. Någonstans måste man ju börja och alla kan ju inte vara experter! :)

Jag startade med en fuskvariant och använde färdig chokladmix. Det blev gott, men jag hade alldeles för mycket smet i formarna. Fluffen med Marabou Chili och Passion blev gott till, men det var ju inte helt enkelt att spritsa på det snyggt.Andra försöket hade jag aluminiumformar och gjorde kladdkakssmet. De var inne i ugnen för länge och blev alldeles torra, men fluffen fixade till det och på jobbet hade de inga invändningar. ;)Tredje försöket blev bäst. Samma smet, som i försök nr 2 fast i större formar och kortare tid i ugnen. Glasyren är inte vacker, men god. Vanlig smörkräm med lakritspulver.Gav ju helt klart mersmak det här och nu ska jag först fixa fler formar och bättre spritsverktyg eller tyll, som det heter på cupcakespråk tror jag...och sedan ska jag försöka mig på det igen.

4 kommentarer:

 1. Ja, denna "hype" kring cupcakes. Så gott och så snygga!! Måste nog skaffa mig lite verktyg att börja baka!

  SvaraRadera
 2. Det låter ju väldigt gott med lakritspulver i glasyren, helt i min smak! Var hittar man sådant pulver?

  SvaraRadera
 3. Sofie: Problemet är att man lätt fastnar och vill göra mer och mer....och någon måste ju äta upp det också! ;)

  Håkan och Anki: Jag köpte mitt på Cacaofoni, ett chokladcafé och butik mitt emot Petrikyrkan i Malmö. Där fick jag även receptet på tryffeln.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset, då vet vi vart vi ska styra stegen nästa gång vi är i Malmö, det lär väl inte dröja så länge.

  SvaraRadera