lördag 26 juni 2010

Att jobba på Midsommarafton...

..behöver inte alls vara något negativt. Tvärtom! :D





Smakade underbart och som avslutning hade vi jordgubbstårta. Otroligt enkel att göra. Sådana recept tilltalar mig! :)

Botten

4 äggvitor
2 dl socker
3-5 dl puffat ris
1 msk smör

Vispa äggvitorna skummigt och tillsätt sockret efter hand. Vispa tills dess att det blir en tjock, glansig massa. Blanda ner riset. Smörj ett bakplåtspapper, lägg det på en plåt och bred ut smeten. Ung 30 x 40 cm, beroende på hur tunn man vill ha den.

Ugn 125 grader cirka 1 tim och 15 min. Sedan kan den gärna stå kvar en stund till efter det att man har stängt av ugnen.



Vispad grädde blandat med Kesella Vanilj och hackade jordgubbar. Garnerad med hela jordgubbar. Klart! :)

5 kommentarer:

  1. Instämmer att det var trevligt att arbeta på midsommarafton. Maten smakade fantastiskt. Tack för nytt recept på silltårta och marängtårtan.
    auli

    SvaraRadera
  2. Det låter hur gott och somrigt som helst.

    SvaraRadera
  3. Auli - bra med buffé, man hittar alltid något nytt och gott! :)

    Karolina - Den tårtan kommer jag att göra igen. Bra, när man är många och jordgubbar, grädde och maräng är aldrig fel! :)

    SvaraRadera
  4. Så gott allt ser ut!!

    Och missa inte månadens tredje tävling som har startat nu!
    Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  5. Daniella - det var gott också! :) Kram

    SvaraRadera