måndag 7 juni 2010

Fixa till recept...

....blir inte alltid bra!

Idag tänkte jag prova och se om jag kunde fixa till fuskvarianten med extra malen mandel och vanligt socker i äggvitan istället. Smeten blev perfekt och det gick superlätt att spritsa ut på plåtarna, men resultatet....blää!

Dessutom gjorde jag två olika sorters tryffel. En med citronsmak och den är ok, men den andra med saltlakrits. Har ni köpt den essensen, men inte provat den än, så gör det INTE!! Såvida ni inte älskar smaken/lukten av hostmedicin.

En hel dags bakande och trixande och resultatet blev fem illrosa fingrar och några mjuka, gryniga, läbbiga kakor, som inte ens smakar gott! :(

Tänker inte ens utsätta mina kollegor för detta, utan det går rakt i soporna. Enda positiva är i varje fall att mitt magonda har släppt. Måste vara lukten av hostmedicin, som ligger som en ridå över hela min lägenhet.... ;)2 kommentarer:

  1. Jag brukar också ändra recept. Det blir inte alltid som man tänkt sig... Fast i julas bytte jag ut lakritsessens mot lakrisal och kakao mot lakritsströssel i choklad- och saltlakritstryffelbollar. Stor hit!

    SvaraRadera
  2. Ibland blir det bra och ibland blir det till och med bättre! Lite svinn får man räkna med, för det är ju kul att sätta sin egen prägel på det! :)

    SvaraRadera