tisdag 1 juni 2010

Macarons - snabbvarianten

De smakar mer italiensk mandelkaka, än macarons och smeten blir lösare. Svårt att spritsa ut små klickar, för all smet vill gärna rinna ut bums. Gick dock bättre den här gången. Hade en mindre tyll och vispade marängen längre. De höjde sig faktiskt i ugnen. Färgade dem lite lätt lila och hade lakritstryffel mellan.

Receptet kommer från Allt om Mat

Macarons

150 gr mandelmassa 50/50
1 äggvita
50 gr florsocker

* Arbeta in äggvitan i mandelmassan. Tillsätt florsockret.

1 äggvita
50 gr florsocker

* Vispa äggvitan och tillsätt sockret efter hand. Vispa en bra stund, så att det blir glansigt. Blanda försiktigt ner det i mandelmassan och färga.
* Spritsa ut lagom stora klickar och garnera. Jag tog lakritsströssel med tanke på tryffelsmaken.
* Låt vila på plåten ca 45 min. Ugn 150 grader, 10-12 min. Lite under mitten i ugnen.
* Ett tips att få dem att lossna från bakplåtspappret är att vända upp och ner på pappret och försiktigt skaka loss dem.
* Lägg ihop dem med tryffeln mellan. Förvaras i kylen.



Första gången blev det modell Havreflarn. Lite mer snits den här gången! ;)



En fuskvariant, men de blir rätt fina ändå och smaken är det inget fel på! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar