fredag 20 augusti 2010

Mera Muffins!

Kladdkaksmuffins med Fluff

100 gr smör
100 gr choklad
2 ägg
2 dl socker
2.5 dl mjöl

Smält smör och choklad. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör- och chokladblandningen. Rör försiktigt ner mjölet.

Ugn 200 gr, 15-20 minuter

Fluff

100 gr Lindt Sea Salt
1.5 dl vispgrädde

Sjud (får inte koka) grädden och häll den över den hackade chokladen. Rör om tills allt har smält. Täck med plastfolie och förvara i kylen över natten. Vispa till fluff nästa dag - går snabbt!

Blommor och blad i sugarpaste.



Ser fint ut, men jag tycker att kakan blir för torr. Alltid svårt med muffins och speciellt, när det ska vara kladdigt i mitten. Nästa gång får det bli kortare tid i ugnen.

Fluffen är en halv sats - originalreceptet är på 180 gr choklad och 3 dl vispgrädde, men jag väljer att göra en mindre sats, eftersom jag annars tycker att det blir för sött och mäktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar