onsdag 17 november 2010

När tiden är inne...

Idag har jag gjort Macarons på det tredje sättet, nämligen med sockerlag och detta är helt klart det bästa receptet! Blev en bra smet, som var mer lättarbetad och hanterbar. Lätt att spritsa ut. Bara en, som sprack. Fin färg blev det också. Jämna och fina. Receptet hittade jag här hos Tårtspecialisten och Malin har dessutom översatt allt till mått och det fungerade alldeles utmärkt! :)Smörkräm mellan, som jag smaksatte med Marabou´s Lemon & Ginger, för att det inte skulle bli för sött. Fick ungefär 45 st och den här satsen med smörkräm räckte gott och väl.

100 gr smör
1 dl florsocker
2 äggulor
smaksättning (ca 50 gr smält choklad)

Vispa smör och florsocker med elvispen till en slät smet. Tillsätt äggulorna och smaksättning. Spritsa en ring på macaronerna.Tror att de kommer att passa perfekt ihop med poesi! ;)

♥♥♥♥♥

Använde min nya, fina Kitchen Aid idag. Fick den av Mamma redan i somras, men tillfället har inte varit rätt. Jag har tittat på den varje dag och tänkt på Mamma och idag är det precis 2 månader sedan hon dog och plötsligt kändes det rätt att använda den. Vilken underbar present. Tack Mamma! ♥♥♥

6 kommentarer:

 1. Tina, snälla ta med dig några till nästa gång vi ses! Måste smaka!!! fast utan marabou=nötter ;)

  kram/Fanny

  SvaraRadera
 2. Jag gör smörkräm med kakao till dig istället, så har vi löst det problemet! :) Kram

  SvaraRadera
 3. Alltså, vi har fortfarande inte ens smakat dessa kakor, undrar om vi är de sista i landet? Fina är dom i alla fall...
  En fin hyllning till din mamma blev dom

  SvaraRadera
 4. Hå och An - Man kan köpa dem på S:t Gertruds café i Malmö, om ni har vägarna förbi. Dock mycket mindre och inte alls lika goda, som mina förstås! ;)

  Ni är alls inte de sista...mest på bloggarna, som de är kända.

  SvaraRadera
 5. Jag måste verkligen ge macarons en ny chans. De är så goda och man vill ju att de ska bli snygga också. Dina blev riktigt fina och det låter gott med chokladfyllning.

  SvaraRadera
 6. Erika - Prova Malins recept med sockerlag. De blir klart bäst! :)

  SvaraRadera