måndag 28 mars 2011

En Goding till...

...och denna blir dessutom mitt bidrag till Månadens sötsak.



Mandelslöja

100 gr smör
1 dl socker
1 ägg
100 gr malen mandel
1 stor burk persikor
3 dl vispad grädde

Vispa socker och smör poröst. Tillsätt ägg och mandel. (eller kör allt i matberedaren) Lägg persikorna tätt i en form med den kupiga sidan uppåt. Bred ut smeten ovanpå. Ugn 225 grader i ca 20 min. Serveras ljummen med vispad grädde.

18 kommentarer:

  1. Vilket vacker namn på efterrätten, kan ju bara vara gott!

    SvaraRadera
  2. Hanna - Det är det också! :)

    Mårtensson - Det är inte alla efterrätter, som har så fina namn och smakar gott också! :)

    Cupcakesfl och Karin - Prova! :)

    SvaraRadera
  3. Hej Tina, härliga recept du har på din blogg, hoppas att vi ses snart/Cecilia

    SvaraRadera
  4. Mandelslöja! Jag har nog aldrig kunnat gissa vad som dolde sig under täcket på förra bilden! :-D

    SvaraRadera
  5. Cecilia - Tack! :) Jag har skickat mail till dig.

    SvaraRadera
  6. tina - Nej, det blir en överraskning! :)

    SvaraRadera
  7. MUMS!
    Det där såg ju hur gott och lite mysigt kladdigt ut som helst :-)

    SvaraRadera
  8. Louise - Enkelt, gott och det försvinner lätt i ett nafs.... ;)

    SvaraRadera
  9. vilken fin tallrik! ja, och efterrätten ser också god ut förstås :)

    haha, jo det vore ju bra om man fick jobba med att baka också, så behövde man inte ha det bekymret att jobbet tar för mycket tid från bakandet ;)

    SvaraRadera
  10. Erika - Den är god också! :)

    Pernilla - Allt gör sig bra på den tallriken.. ;)

    SvaraRadera
  11. Åh, så gott det verkar!

    SvaraRadera
  12. Sandra - Prova, tror inte att du blir besviken! :)

    SvaraRadera
  13. Det där såg mycket gott ut :)

    SvaraRadera
  14. Amanda - Mandelsmet, frukt och grädde. Kan inte bli något annat, än gott! :)

    SvaraRadera