torsdag 24 mars 2011

Samma recept - olika slutresultat

Jag gillar den här typen av recept, som har möjligheter. Gör man dem, som man ska blir resultatet så här!

...och låter man bli att skålla mandeln, har lite för stora ägg, spritsar ut dem istället och har några droppar grön färg i fyllningen blir resultatet så här! :D







Mandelkyssar

200 gr mandel
300 gr florsocker
4 äggvitor

Skålla och mal mandeln och blanda med florsocker. Vispa äggvitorna till ett styvt skum och blanda ner i mandelblandningen. Klicka ut med tesked på plåt med bakpapper.

Eller gör som jag igår - kör den oskållade mandeln i matberedaren. Blanda med florsocker. Vispa äggvitan på samma sätt och blanda. Spritsa ut klickar.

Smörkräm

200 gr smör
3-4 dl florsocker
3-4 äggulor
1-2 msk punsch
(ev några drp färg)

Rör smör och florsocker mjukt och smidigt med elvisp. Tillsätt äggulorna och punsch och ev färg. Spritsa smörkrämen på halva mängden kakor och lägg ihop.

Smörkräm, som blir över kan man spara och göra något annat kul av! :)

5 kommentarer:

  1. Fortfarande har vi inte smakat...

    SvaraRadera
  2. Mårtenssons - Vi får ha en fika picknick på vårkanten. Ni tar med kaffe och jag kakor! :)

    Cupcakesfl - Blir nästan lite Macarons över dem. :)

    SvaraRadera