tisdag 10 maj 2011

Ett recept till

Chokladbiskvier (Marie Skogströms "Chokladdesserter")



Citronbottnar

200 gr mandelmassa
1 dl socker
1 riven citron
1 äggvita

Riv mandelmassan och blanda med socker och citron till en jämn smet. Tillsätt äggvitan och rör till en slät massa. Spritsa ut 20 rundlar. Grädda i 160 grader, 10-15 minuter.

Smörkräm

200 gr rumsvarmt smör
1.2 dl socker
3 msk vatten
1 äggula
80 gr smält mörk choklad

Skär smöret i mindre bitar. Värm socker och vatten i en kastrull till 102 grader. Vispa äggulan. Slå sockerlagen över gulan under ständig vispning. Vispa smeten kall och tillsätt sedan smöret i bitar. Vispa hela tiden så att smeten blir fluffig. Tillsätt till sist den smälta chokladen.

Stryk upp små "alptoppar" på citronbottnarna. Kyl biskvierna. När de har kallnat doppar du dem i mörk, smält choklad.

2 kommentarer: