måndag 9 maj 2011

Nästa recept

Chocolate chip cookies med apelsin och hasselnötter (Leila Lindholm)



150 gr mjukt smör
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 apelsin, skalet
1 ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
200 gr mörk choklad - gärna 70%
100 gr hasselnötter

* Sätt ugnen på 180 grader.
* Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna cirka 10 min och gnugga sen bort det mesta av skalet i en torr handduk.
* Riv skalet på apelsinen. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära och det rivna apelsinskalet krämigt. Rör i ägget.
* Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand.
* Hacka chokladen grovt och blanda ner den och de hela hasselnötterna i smeten.
* Klicka 1-2 msk smet med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper och platta till klickarna lite.
* Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Det går utmärkt att frysa dessa kakor, om där skulle bli några över! ;)

4 kommentarer:

  1. Farligt med så små godsaker, svårt att sluta äta...

    SvaraRadera
  2. bli någonting över? det låter orimligt ;)

    SvaraRadera
  3. Mårtenssons - Ja, det är bättre med stora saker, så att man blir proppmätt med en gång.. ;)

    Hanna - Japp! :)

    Pernilla - Ja, det blev faktiskt över, när vi åt, men det berodde nog mer på att vi hade 7 sorter! ;)

    SvaraRadera