tisdag 28 juni 2011

Picknickssäsongen har startat igen!

Årets första, men definitivt inte den sista. Härlig sommarkväll på bryggan med musik i bakgrunden. Vi hade knytkalas och det söta föll på mig! Satt och slötittade lite i några gamla Lantliv igår och då hittade jag en perferkt sommardessert! Lätt att göra och lätt att ta med!:)



S´s sommarsallad. Rosévin till.




Jordgubbssallad med kanelsås

4 nektariner
1 liter jordgubbar
Rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
2 msk florsocker

Sås
3 dl gräddfil
½ dl hackade hasselnötter
2 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker

1. Skär nektarinerna i bitar och skiva jordgubbarna. Blanda apelsinskal och saft med florsocker och häll över frukten. Blanda väl.
2. Blanda alla ingredienserna till såsen och servera den till.



Muffins blev det också, men mer om dem i nästa inlägg.

4 kommentarer:

  1. Så härligt med picnic på bryggan! Är det någorlunda varmt i vattnet?

    SvaraRadera
  2. Hanna - Ja, runt 19 - 20 grader, men den här bryggan ligger i en av Malmö´s kanaler och där är det bara vattenråttorna, som vill ta en simtur! ;)

    SvaraRadera
  3. Väldigt spännande efterätt det där. Låter helt ljuvligt med picknick på bryggan, vi är alldeles för dåliga på picknickfronten...

    SvaraRadera
  4. Mårtenssons - Den var så enkel och smakade sommar. Vi har picknick nästan varje tisdag på sommaren i Slottsträdgården. Musik 19 - 21. Kom och var med någon gång, om ni känner för det! :)

    SvaraRadera