onsdag 8 juni 2011

Schweizernöttårta

Här kommer det utlovade receptet! En tårta att dö för....lite i varje fall.. :D



Vispa 2 ägg med 3 dl strösocker. Blanda ner 100 gr mald mandel och 1.25 dl vetemjöl. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant och grädda i 175 grader, 25-30 min.

Smält 200 gr schweizernöt och rör ner 7 msk grädde och 1 msk smör. Häll glasyren ovanpå kakan och låt den svalna i kylen.

8 kommentarer:

  1. Detta borde vara ngt för mig, älskar Schweizernöt!

    SvaraRadera
  2. Hanna - Jag är ingen vän av Schweizernöt, men jag älskade den här tårtan! :)

    SvaraRadera
  3. Så tokgott, måste testas :)

    SvaraRadera
  4. Linda - Det tycker jag! :)

    SvaraRadera
  5. Mums, vilken god glasyr det måtte bli med schweizernötschoklad.

    SvaraRadera
  6. Ja, den var inte alls dum den! ;)

    SvaraRadera
  7. Erika - Det var den också! :)

    SvaraRadera