onsdag 6 juli 2011

Nya smakkombinationer.

Igår blev det två burkar till med Jordgubbssylt. Denna gången smaksatte jag med lime, rabarber och passionsfrukt. Blev en lyckad sammansättning.



500 gr jordgubbar, hela och delade blandat
2 dl syltsocker
saft av 1 lime
½ dl skivade rabarber
½-1 tsk balsamvinäger med passionsfrukt
½ dl skållad, hackad mandel

Koka allt 2 - 5 min och häll upp på rena burkar



Sommarsmulpaj - rabarber, jordgubbar och körsbar. Mandelmjöl istället för vetemjöl.



Blanda bären med 1-2 msk potatismjöl och ½ dl socker och bred ut dem i en pajform.
Blanda samman 125 gr smör, 1½ dl havregryn, 3/4 dl socker och 1 dl mandelmjöl. Bred ut ovanpå frukten. Skållad, flagad mandel. Ugn 225 grader ca 20 minuter. Servera med vaniljvisp blandat med turkisk yoghurt

6 kommentarer:

  1. Ser mycket gott ut, både sylten och pajen.

    SvaraRadera
  2. Kul kombo på sylten och smulpaj med mandel är riktigt gott!

    SvaraRadera
  3. Låter verkligen som en höjdarkombination, det syrliga mot det söta... mumma.

    SvaraRadera
  4. Erika, Hanna och Mårtenssons - Ja, allt var gott. Jordgubbar kan man blanda med det mesta! :)

    SvaraRadera
  5. Kul med lite annorlunda smakkombinationer. Låter underbart gott!

    SvaraRadera
  6. Cecilia - Ja, det var en lyckad kombination. Vinäger i måttlig mängd är inte alls dumt att smaksätta med! :)

    SvaraRadera