måndag 2 januari 2012

Mitt Nyår!

Jag hade ett fantastiskt slut och en underbar början. Allt blev perfekt denna nyårshelg, trots att jag inte riktigt hade koll på recepten, men men...vad gör det, när man är in love och crazy....eller om det var för mycket champagne eller en kombination kanske....huvudsaken är att det blev gott och det blev det. Nästan himmelskt gott, för att inte tala om de ädla dryckerna! :)Först en promenad ner till havet och en härlig räkmacka och ett glas vitt. Hög luft, sol och vindstilla.Ljuvliga droppar!Gratinerad hummer till de ljuvliga dropparna.Huvudrätten hittade vi i Buffé. Inte helt enligt receptet. Blir lätt fel, när man har för mycket rosa skimmer framför ögonen... ;) Gott var det! Oxfilé med tryffelsmör, gratäng med potatis och jordärtskocka och en ljuvlig sås gjord på bl a vin och sherry.Underbart vin till. Tror att det är det godaste jag någonsin har smakat. Roda heter det. Rekommenderar det varmt, men tyvärr är det redan slut i hela Sverige. Man får helt enkelt vänta till nästa årgång kommer ut! Såvida man inte har lust att lägga till 150 pix och köpa Roda 1, som ska vara ännu bättre...i varje fall enligt en vinnörd, som jag träffade på systemet! ;)Efterrätten kommer också från Buffé. Punschparfait med mandeltäcke. En del ändringar här också.Dagen efter blev det minsann ingen pizza här inte. Vi åt de ljuvligaste resterna och enda skillnaden var mos och vatten istället för gratäng och vin!

Recept kommer senare!

5 kommentarer:

 1. Så härligt med rosa skimmer framför ögonen, låter som en riktigt fin avslutning på 2011 och en perfekt start på 2012!
  Och vintipset lägger vi på minnet, får väl se om vi kan vänta tills det kommer en ny eller om vi helt enkelt tar den 1:a...

  SvaraRadera
 2. Vilken lyxkväll, precis som det ska vara! Och er middag dagen efter slår definitivt köpepizzorna p fingrarna!

  God fortsättning Tina och all the best for 2012!! Kramar

  SvaraRadera
 3. Låter som en alltigenom lyckad nyårsafton! Underbart! Gott nytt år, och lycka till med både den rosaskimrande kärleken och nya matäventyr!

  SvaraRadera
 4. vilka goda grejer ni mumsade i er då :) och att avsluta det förra året och påbörja det nya med rosa skimmer framför ögonen kan ju aldrig vara fel!

  SvaraRadera
 5. Mårtenssons - Jag tog faktiskt och köpte en flaska av Roda1 - man lever bara en gång! ;)

  Hanna - Absolut - köpepizzorna låg allt i lä där! ;) God fortsättning till dig med! Kram

  Kjersti - Det var väldigt lyckat, både med maten och kärleken! :)

  Pernilla - Man kan verkligen prata om ett gott slut och ett gott nytt här! :)

  SvaraRadera