måndag 27 februari 2012

Här är Jag..... :)

Jag har bytat namn igen. På söndagskvällen är jag alldeles för trött, för att orka skriva ett inlägg om en hel veckas aktiviteter. Måndag blir mycket bättre! ;)

Inledde veckan med en utflykt till Helsingör tillsammans med G och hans dotter. Först var vi och shoppade saker, som kluckar och konstaterade att det är inte billigt att handla i Danmark längre, bortsett från öl, sherry, portvin och vin. Till och med deras egna chokladmärken är billigare i Sverige.

Sedan tog vi en tur till Akvariet och där fick man bl a klappa fiskar och träffa bläckfisken Sven, som är en tv-kändis. Han kan tydligen en hel del, men inte när vi var där, för då sov han längst in en hörna! Där var en massa andra fiskar också och de ställer mer, än gärna upp på en bild. Vissa var självlysande och andra hade blå ögon, som periskopet på en ubåt och munnen på fel håll...

Därefter fortsatte vi längs Strandvejen till Louisiana. En hel del intressanta utställningar, fika, klipp och klistra och det obligatoriska besöket i Ljusrummet. Utanför ingången, som är väldigt anonym..inte lätta att hitta dit, ligger där en stor matta. Varför - förstår man efteråt! ;)


I veckan, som har gått har även Starbuck slagit upp sina portar här i Malmö. Finns även i Göteborg och på Arlanda. Det är ju caféernas Café, som får det mesta att blekna med tanke på service och utbud. Jag tog en Vaniljlatte och den var god, men ruskigt stor trots att jag tog en liten! ;) G och jag tog varsin kaffe och delade på en macka och en cheesecake och för det fick vi betala 185 kr. Det är en härlig upplevelse och man sitter fint i de gamla stationsrummen, men det är dyrt och väldigt amerikanskt. Man får inget, om man inte betalar för det. Glöm gratis vatten eller att ta bestick själv! ;) Fast cheescaken var underbar - krämig och fin, så det är värt ett besök eller flera, men inte varje dag.....


Det får nog bli två inlägg idag - blir för långt annars. Man ska ju orka läsa också...... ;)

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset om Tiramisun. Måste testa Starbucks, men många besök lär det ju inte bli med sådana priser...

  SvaraRadera
 2. Starbucks får Espresso House att framstå, som billigt... ;)

  SvaraRadera
 3. JIPPI, vi jublar över Starbucks! Visserligen blir det väl inte så väldigt många besök eftersom det ligger en bit bort, men när vi är i Malmö så kommer i alla fall Anki att njuta en Frappuccino eller en Istea. nu måste vi ju åka in så fort som möjligt.
  Har även hört om Hiltons brunch, den ska tydligen vara riktigt bra. Får väl se när tiden räcker till...

  SvaraRadera
 4. Frappuccino med karamell är toppen enligt min kollega, så den får man väl ta och prova en dag, när man har vägarna förbi! :)

  Vi kanske ses där någon gång....

  SvaraRadera