måndag 28 maj 2012

Smak av sommar...

...är det allt på den här efterrätten! Ännu bättre blir det, när utomhusjordgubbarna kommer. De på bilden är förvisso svenska, men från växthus. Inte riktigt detsamma. Rabarber och jordgubbar är sommar för mig och det här blir mitt bidrag till Månadens sötsak, som har sommartema den här månaden. :)


Sommarpannacotta (2-4 pers)

2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1½ msk honung
1 vaniljstång
2 dl vaniljyoghurt med rabarber
färska jordgubbar

# Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
# Häll grädde, honung och halverad och urskrapad vaniljstång i en kastrull. Låt det koka upp. Ta av den från värmen. Ta upp vaniljstången.
# Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma gräddmjölken.
# Låt svalna. Rör ner yoghurten. Fördela smeten i 2- glas och ställ dem kallt tills de har stelnat. Garnera med jordgubbar i skivor.

Obs!! Tänk på att ta fram yoghurten en stund innan, så att den har samma temperatur, som gräddmjölken. Annars blir det lätt klumpar av gelatinet.



4 kommentarer:

  1. Pannacotta, jordgubbar och rabarber - Ljuvligt.
    Vilken härligt somrig kombo!

    SvaraRadera
  2. Om nu bara vädret kunde bli lite somrigt också... ;)

    SvaraRadera
  3. Åh, det lät friskt och gott! Idag har jag ätit vaniljpannacotta med blåbär och krossad turkisk peppar - skulle vilja prova samma variant men med hallon istället ...

    Tack för din glada kommentar hos oss!

    SvaraRadera
  4. Pannacotta är underbart, för man kan variera den i det oändliga! :)

    SvaraRadera