onsdag 27 juni 2012

Jag gör det igen....

...kör en bildkavalkad! :)

Kommer nog att bli det stående inslaget här i sommar. Tips om utflyktsställen, kanske något enstaka recept...vi får se. Ibland blir det precis tvärtom! ;)



Vi börjar med Syrensocker. Resultatet blev inte lika tjusigt, eftersom de torkar snabbt och blir bruna. Sockret blev dessutom hårt, men jag körde allt i matberedaren och då blev det fint igen. Ska bli spännande att prova det - har ni något förslag på vad man kan göra? Recept här.



God efterrätt, som A bjöd på. Pannacotta med krossade lakritskarameller och choklad med lakritssmak och saltflagor.



Zopf - detta underbara bröd, som kommer från Schweiz. Det är ett bröd, men det ser ut och smakar, som en stor, härlig vetebulle! Smör och sylt på...ahhh..ljuva minnen. G bakade det här till mig och det får han gärna göra om...och om....och om....och om igen! :D





Mer bak, men det här stod jag för. När man väl har börjat att baka, väcks minnen till liv. Klippta kransar, fast jag behöver öva. Stoppade vaniljkräm i och det blev saftigt och gott.







Midsommar hos G. Massor av goda sillsorter, hembakad kavring, nypotatis, hemgjord silltårta (G´s dotter A), jordgubbar förstås.



Schweizernöttårta till kaffet. Recept hittar ni här. Solen tittade fram senare på kvällen och det var en riktig mysig kväll. :)

6 kommentarer:

  1. Yummie.....får inte läsa din blogg f ofta...alltför frestande, I'm afraid ;-)
    / Sonja

    SvaraRadera
  2. Vi provade också att göra syrensocker förra året och det slutade med att vi dumpade allt i soporna pga av färgen och lukten... Har läst någonstans att det ska bli goda drömmar om man bakar med sockret, kanske något att prova?

    Kransarna ser hur fina ut som helst, tycker vi, man vill ju bara hugga in!

    SvaraRadera
  3. Sonja - Man kan ju nöja sig med att titta, som fönstershopping du vet! ;)

    Mårtenssons - Det luktar bättre nu, nör det har torkat. Ska prova någon småkaka eller kanske pannacotta. :)

    SvaraRadera
  4. Så mycket gott du hunnit med!

    SvaraRadera
  5. Hanna - Jag har haft god tid på mig! ;) Igår var jag på Bastard igen...satt ute på gården, kallt rosé och kalvleverparfait med fänkål...mmmmm! :)

    SvaraRadera
  6. Hanna - Kycklinglever var det!

    SvaraRadera