tisdag 19 juni 2012

Oh, vilken underbar sörja!

Vad gör man om man har en massa choklad och en hel bunt med godis och marshmallows? Jo, man gör Brownies. Det gjorde K och jag förra helgen och vi roade oss kungligt! ;)



Brownies med godis

125 gr smör
200 gr mörk och ljus choklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Ugn 175 grader. Smält smör och choklad. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tillsammans med chokladsmeten. Häll smeten i en liten långpanna och grädda ungefär 20 min.

Vi delade upp smeten i varsin kakform och jag blandade hackad mjölkchoklad med dajm i min. Sedan dekorerade vi hej vilt med nonstop, färgade minimarshmallows, dajmchoklad, polly med lakrtis/citron/choklad.

Jag hade tänkt att vi skulle öva oss på att spritsa och gjorde därför en smörkräm, men det var en miss. En tryffel hade varit mycket godare och vi kunde lika bra ha tagit den, för spritsandet gick inget vidare....

Roligt hade vi i varje fall och det var huvudsaken och resultatet blev blandat och man kan bara konstatera att vackrast är definitivt inte lika med godast. Fast jag tröstar mig med att jag nog hade FÖÖÖÖÖR mycket gott i mina... ;) Lagom är bäst!



K´s chokladkladd (blev det rätt?) var helt klart godast...mmmmmm...det tycker jag att vi gör om någon dag! :D

3 kommentarer:

  1. ååååh, yum! Vad de ser lockande ut med alla godsaker <3

    SvaraRadera
  2. Mmm..det var väldigt gott. Inte nyttigt i längden med allt gott... ;)

    SvaraRadera
  3. K's chokladkladd är precis rätt =)

    SvaraRadera