tisdag 2 april 2013

Påskgott och vårdrömmar...

Vi har haft en härlig påsk här nere i de sydligare delarna av vårt avlånga land. Inte supervarmt, men sol har det varit och man har faktiskt kunnat sitta ute en stund och drömma om en vår, som förhoppningsvis snart tänker komma!!!

I väntan på våren får man ägna sig åt andra trevliga saker, som exempelvis att baka. Det är alltid rätt! :D

K bakade dessa härliga Cupcakes till oss alla på påskafton. :) Vaniljcupcakes med gul smörkräm och grönt kokosgräs. Gott med kokos - en bra brytning.På söndagen var det inte bara påskdagen, utan också en födelsedag. Min brorsdotter F fyllde 19 år! Då passade jag och K på att göra en PåskPrinsesstårta! :DDet blev perfekt, eftersom alla inte gillar grädde och då kunde de istället ta en cupcake och vi andra fick mer tårta! ;) Jag har inte gjort den här typen av tårtor med marsipan och sugarpaste förr, men det var hur kul, som helst. Det tyckte vi båda, fast det tar tid att dekorera. Man måste vara ute i god tid, vilket vi förstås inte var. Fast resultatet blev bra ändå! :)

En ljus tårtbotten, som jag hittade recept på här. Perfekt. Lätt att göra och den blev hög och fin. Två fyllningar - hemgjord jordgubbssylt med rabarbertouch och vaniljkräm. Täckte med vispad grädde, både ovanpå och på sidorna, så att ytan blev jämn och fin. Vitt marsipanlock från ICA. Figurmarsipan i grönt och gult från Odense. Smakade lite tuttifrutti. Av den gjorde vi garneringen nertill på tårtan och locken på de cupcakes, som stod ovanpå. Övriga prickar, blommor, löv och påskkyckling är gjorda i sugarpaste från Panduro. God i smaken och prisvärd. Allting fäste vi med ovispad äggvita.

Det ska vi göra om, K och jag. Nu måste vi bara hitta fler tillfällen! ;)


7 kommentarer:

 1. Vilka fina och färggranna bakverk!

  SvaraRadera
 2. Tack, passande till påsk! :)

  SvaraRadera
 3. Så fint det ser ut, tårtan är ju kanoners både till utseende och idé! Passar oss som inte gillar den där grädden speciellt:)

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska skapelser!! Kan man verkligen sätta tänderna i en sån tårta utan att få dåligt samvete för att man förstör den?

  SvaraRadera
 5. Mårtensson - Alla får som de vill. Perfekt! :)

  Kjersti - Ja, det är bara att hugga in..födelsedagsgrisen fick äran att förstöra först! ;)

  SvaraRadera
 6. vilken söt tårta, gillar det där med att de som inte gillar tårta kan få en cupcake istället också :)

  SvaraRadera
 7. Pernilla - perfekt med den sortens tårtor, att man inte har kommit på det innan! ;)

  SvaraRadera