torsdag 22 augusti 2013

Hallonglass


Nyplockade solvarma hallon och hemgjord parfait. Kan det bli bättre? :)

Vispa 3 äggulor med 3 msk socker. (går bra med florsocker/råsocker också) Vispa 3 dl vispgrädde. Blanda samman. Rör ev ner 1 dl creme fraiche. Ta valfri mängd hallon och värm dem lite lätt och mosa. Häll hallonmos i botten av en form - glassmeten - resten av hallonen. Dra med en gaffel i smeten, så att det blandar sig. Frysen över natten. Glöm inte att ta fram den i god tid.

Servera med extra hallon och kanske en klick vispgrädde eller några maränger. Man kan alldeles säkert byta ut hallonen mot nästan vad som, men det ska vara färska bär. Det blir gott med frysta bär också, men inte samma smak....smak av sommar!

2 kommentarer:

  1. Hallonglass är verkligen sommar! Och sommaren klamrar jag mig envist fast vid, även om kvällarna börjar bli mörka. Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är kyligt på morgonen och mörkt på kvällen, men däremellan är det alldeles underbart! :)

    SvaraRadera