söndag 15 september 2013

The one and the only...

Ska ni bara göra en Brownies i ert liv, måste det bli denna. Ljuvlig och väldigt enkel att göra, när man väl har fått fram alla ingredienser. Bör avnjutas i små bitar. Receptet kommer ursprungligen från Jennie, som blev 2:a i det första Mästerkocksprogrammet. Innan hade hon receptet på sin blogg, men just den bloggen har försvunnit och på hennes nya finns det inte med. I hennes kokbok finns det en förenklad version, men det är ju inte alls detsamma. Ska man ta i, kan man lika bra göra det med besked! :)



Oooey goooey brownies

Botten
120 gr smör
120 gr mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 gr hackad ljus choklad
150 gr minimarshmallows
1 burk Dulce de leche (finns att köpa färdigt numera = man slipper att koka själv)

Tryffeltäcke
125 gr hackad ljus choklad
125 gr hackad mörk choklad
1.5 dl vispgrädde

* Smält smör och choklad i en lagom stor panna. Tillsätt socker, vaniljsocker och äggen i pannan. Sikta ner mjöl, kakao och salt. Rör i den hackade chokladen och blanda väl.
* Form 20x30 cm. Smort bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt. Ugn 175 grader ca 15 min. Ta ut och strö över minimarshmallows och sätt in formen igen tills de har smält.
* Låt svalna lite. Bred på dulce de leche.
* Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen. Rör tryffeln slät och bred ut den på kakan.
* Stelna i kylen. Skär i lagom stora bitar och förvara dem kallt.

Den är söt...den är kladdig...och den är alldeles sanslöst god! :)

8 kommentarer:

  1. Åh, vilken brownie. Brownie deluxe :)

    SvaraRadera
  2. Oh yes, här har det verkligen tagits i så det rungar, klart smaskens!
    Vi köpte en sån där burk färdigkokt men vi tyckte inte den var lika mjuk och krämigt god som när vi gör den själva. Men visst är det bra att ha en burk på lager när suget faller på:)

    SvaraRadera
  3. Katarina - Den är helt oemotståndlig, trots att den varken är speciellt raw eller healthy! ;)

    Mårtenssons - Lite annan smak, men i den här kakan var det ingen skillnad. Sedan finns ju den argentinska varianten på glasburk också. Inte lika söt och fin konsistens.

    SvaraRadera
  4. De där kommer jag ihåg från Jennies blogg, men fick aldrig provat dem. Är de inte nästan för mäktiga?

    SvaraRadera
  5. ser helt sjukt gosa ut! är du intresserad av motivation till din träning? kolla gärna in en sväng på min blogg och se om det är nått för dig :)

    SvaraRadera
  6. Hanna - Inget kan bli för mäktigt enligt mig.. ;)..men man kan inte servera dem i vanlig browniestorlek. I lagom doser är den alldeles underbar! :)

    Julia - Tack. Titta kan man alltid, men träning är inte mitt största intresse här i livet! :)

    SvaraRadera
  7. Helene - Ja, gör det. Går kvickt nu när det finns färdig Dulce att köpa! :)

    SvaraRadera